Знімуть міні-серіал про Чорнобильську катастрофу

6 лет назад 0

Зірка фільмів "Тор" і "Німфоманка"  Стеллан Скарсгард  зніметься в серіалі "Чорнобиль", над яким працюють канали HBO і Sky.

Акторові запропонували зіграти Бориса Щербину, який очолював урядову комісію з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року, повідомляє Variety.

Емілі Уотсон  зіграє головну жіночу роль — Улан Хомюк. Вона буде одним з фізиків ЧАЕС. Її совість змусить шукати шляхи, як розповісти світові правду і домогтися справедливості.  Джаред Харріс  стане Валерієм Легасова. Хімік-неорганик був призначений членом урядової комісії з розслідування причин і по ліквідації наслідків аварії.

Зйомки проекту почнуться цієї весни в Литві.

Сценарій пілотного епізоду напише  Крейг Мазін.  Він відомий роботами зовсім іншого жанру: "Дуже страшне кіно 3", "Дуже страшне кіно 4", "Мальчишник 2: З Вегаса в Бангкок", "Піймай шахрайку, якщо зможеш" і "Білосніжка і мисливець 2". Серіал з'явиться в ефірі 2019-го .

"Чорнобиль" — спільний 5-серійний проект HBO і Sky, про який стало відомо ще в липні 2017 року, драматизує історію найбільшої техногенної, екологічно гуманітарної катастрофи, викликаної двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986-го. Розповідає про хоробрих чоловіків і жінок, які пожертвували собою, щоб врятувати Європу від біди.