300 херсонців самі собі визначатимуть розмір пенсії

6 лет назад 0

Протягом 2017 року 292 мешканці Херсонської області уклали договори про добровільне пенсійне страхування та скористалися можливістю добровільно вносити щомісячні внески до Пенсійного фонду для одержання додаткової пенсії за рахунок сплати таких внесків.

Активно подбали про своє пенсійне забезпечення платники податків Херсонської ОДПІ, які оформили 188 договорів про добровільне пенсійне страхування, Новокаховської ОДПІ — 69, Генічеської ОДПІ — 35 договорів. Така активність громадян Херсонщини підтверджує зростання свідомості та відповідального ставлення до власного майбутнього.

З 1 січня 2018 року відповідно до чинного законодавства на добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні мають право особи:

— які досягли 16-річного віку та не належать до платників єдиного внеску;

— члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню.

Також укладати договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування можуть іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, та громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України.

Прес-служба Головного управління

 ДФС у Херсонській області