Аграрії Херсонщини наповнюють місцевий бюджет

6 лет назад 0

За два місяці 2018 року місцеві бюджети Херсонщини отримали від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування 42,2 млн. грн. єдиного податку, це на 31 відсоток більше, ніж торік. 

Додатково місцева казна отримала 10 млн. грн., з них половина коштів забезпечена за рахунок перерозподілу надходжень між бюджетами: у поточному році податок у повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів.

Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи є аграрії, що здійснюють діяльність у Каховському та В. Олександрівському районах, з результатом 5,9 та 5,1 млн. грн. відповідно.

Трішки менше надійшло від сільгоспвиробників Чаплинського та Новотроїцького районів – відповідно 4,0 та 3,7 млн. грн.

Єдиний податок з сільгоспвиробників у 2018 році стовідсотково зараховується до загального фонду місцевих бюджетів, тобто до скарбниць громад, де вони працюють та сплачують податки.

Нагадаємо: до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії — сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Ставка податку залежить від категорії земель (або водного фонду) та їх розташування (рілля, сіножаті і пасовища, багаторічні насадження, сільгоспугіддя, що перебувають в умовах закритого ґрунту тощо). Їх розмір розраховується у відсотках від бази оподаткування – нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь та для земель водного фонду – нормативної грошової оцінки ріллі по області.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області