Будівництво Каховської ГЕС-2 і центру “Н2О” включені до переліку пріоритетних проєктів

3 года назад 0

Загалом уряд затвердив близько ста пріоритетних для держави інвестиційних проєктів.

Будівництво на території Новокаховської ОТГ Каховської ГЕС-2 та Центру олімпійських видів спорту “Н2О” увійшли до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. Таке рішення прийняв уряд на своєму черговому засіданні 18 листопада.

Як розповів голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, до переліку потрапили також ремонт автодороги М-14 Одеса — Миколаїв — Херсон, модернізація міжнародного аеропорту “Херсон” та проєкт розвитку узбережжя Чорного моря La Perla Azzurra в Скадовському районі. Останнім передбачено будівництво готелів і апартаментів, аквапарку, спа-комплексів, ресторанів, яхт-клубів, котеджних кварталів, пансіонатів і науково-виробничого комплексу з розведення малька цінних риб. Передбачувана вартість проекту — $ 1 млрд.

— Також ми продовжуємо працювати над завершенням першої черги мостопереходу в Херсоні «ХБК-Таврійський». Зокрема, за другу декаду листопада влаштовано 29 буронабивних паль. А нещодавно завершені будівельні роботи на мосту та підходах до Новокаїрської балки на автомобільній дорозі Т-04-03 Мар’янське – Берислав в рамках національної програми «Велике будівництво». Їх загальна вартість складає понад 32 млн грн. До кінця листопада завершаться роботи зі встановлення бар’єрного огородження, дорожніх знаків та нанесена дорожня розмітка, — сказав голова Херсонської ОДА.

Олег БАТУРІН.