Через інтернет надходить 91 відсоток податкової звітності

Через інтернет надходить 91 відсоток податкової звітності

7 лет назад 0

За серпень 2017 року до територіальних органів Головного управління ДФС у Херсонській області надійшло 103,4 тис. звітних документів. Із них в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв`язку – 94,6 тис. або 91 відс. від загальної кількості наданої звітності. Серед поданих в онлайн-режимі звітів – 98,5 відс. з податку на додану вартість та 80,5 відс. – з акцизного податку.

Для звітування в он-лайн режимі суб’єкти господарювання активно використовують Електронний кабінет платника. Лише у вересні через такий віртуальний кабінет 15,4 тис. представників бізнес-спільноти таврійського краю надали 36,2 тис. звітних документів. Це складає 35 відс. від загальної кількості поданих документів.

Подання звітності в електронному вигляді через мережу Інтернет надає можливість суб’єктам господарювання економити як робочий час, так і власні кошти. Громадяни мають можливість за допомогою платіжної системи сплатити податкові платежі, а також переглянути інформацію щодо стану їх розрахунків з бюджетом. Для юридичних осіб можливість сплати податків, зборів та платежів через цей сервіс поки не реалізована.