Херсонці завдяки iGov уже можуть підтвердити відсутність судимості

7 лет назад 0

Як за допомогою iGov отримати довідку про відсутність судимості і для чого вона потрібна.

Довідка про відсутність судимості може знадобитися у різноманітних ситуаціях. Вона необхідна для оформлення закордонного паспорту, відкриття візи, працевлаштування за кордоном, отримання виду на проживання, дозволу на носіння зброї, ліцензії на роботу з наркотичними, психотропними речовинами та при оформленні на роботу з вибухонебезпечними речовинами, а також для всиновлення, опікунства, відкриття дитячого будинку сімейного типу.

Крім того, довідка може бути затребувана банківськими й кредитними установами, органами соціального забезпечення.

Зручно й оперативно отримати цю актуальну послугу через Інтернет можна за допомогою порталу iGov, перейшовши за посиланням https://igov.org.ua/service/1/general та обравши відповідний регіон.

На даний час електронна послуга доступна жителям 4-х областей, у тому числі Херсонської. За допомогою iGov вже надано більше 4-х тисяч довідок про відсутність судимості, з них 144 – херсонцям. При цьому середня оцінка, виставлена користувачами з Херсонщини, які отримали послугу, є найвищою порівняно з іншими регіонами і становить 4,65 бали за 5-бальною системою (https://igov.org.ua/service/1/statistics).

Павло Кулик