Херсонцям до уваги: передплата

7 лет назад 0

УАМБ нагадує про термінові заходи щодо передплати на 2 півріччя. Адже скоро на 50% зросте вартість доставки передплати та послуги з прийому передплати у поштовому відділенні.

 

З 2 півріччя 2017 року «Укрпошта» планує підвищити тарифи на доставку та приймання передплати на українські газети та журнали. Отож не передплатили на друге півріччя — краще передплатіть зараз, шановні херсонці. А видавцям Українська Асоціація Медіа Бізнесу  (УАМБ) нагадує в свою чергу про необхідність терміново:

—          Розрахувати ціну, яку закладатимуть до передплатних каталогів «Укрпошта» та ДП «Преса», адже часу вже немає, і, вочевидь, дуже скоро буде формуватися електронний передплатний каталог

—          Нагадати своїм передплатникам, що залишається все менше часу, коли вони ще можуть оформити передплату на 2 півріччя 2017 року за старою ціною.

 

Проект Наказу Міністерства інфраструктури знаходиться на публічному обговоренні тут: http://mtu.gov.ua/projects/108/?chapter=0#dtext0

Цікаво, що видавці газет та журналів, на діяльність яких безпосередньо вплине цей документ, не виявляють активності під час обговорення: станом на 22 березня (11:40) є лише 8 (вісім!) негативних оцінок проекту наказу та 4 (чотири) пропозиції.

Разом із тим, документ передбачає понад 50% зростання вартості доставки передплати та декілька разове зростання вартості послуги з прийому передплати у поштовому відділенні.

 

У соцмережах 21 березня пройшла інформація про те, що на нараді, яка відбулась у вице-прем’єр міністра пана Кириленка, учасники дійшли згоди, що «Укрпошта» впроваджуватиме новий тариф поетапно – половина подорожчання відбудеться з передплати на 2 півріччя 2017 року (тобто з 01.07.2017), а друга половина зростання тарифу переноситься на 01 січня 2018 року. Звісно, це попередня інформація – необхідно слідкувати за тим, щоб ці домовленості були перенесені до проекту Наказу Мінінфраструктури.

 

Фактично, цього компромісу видавцям вдалосядосягти завдяки добре злагодженій та наполегливій спільній роботі протягом тривалого часу – з осені минулого року. У переговорах з керівництвом «Укрпошти», які активно відбувалися за участі керівників видавничих компаній, представників Української Асоціації Медіа Бізнесу та НСЖУ, крок за кроком сторони окреслювали те велике коло проблем, які наразі заважають розвивати передплату в країні. Нові тарифи, нажаль, не допоможуть вирішити більшість з цих питань, але тим не менш є важливим кроком до подолання проблеми невчасних розрахунків за передплату, до введення реальної відповідальності за порушення термінів доставки видань та в цілому – до побудови ділових стосунків між видавцями та «Укрпоштою». Принаймні керівництво «Укрпошти» запевняє видавців, що нові тарифи дозволять запровадити в «Укрпошті» систему стимулів для працівників за оформлену передплату – іншими словами, працівники отримуватимуть надбавку до заробітної плати у відповідності до кількості оформлених передплат, і таким чином будуть зацікавлені збільшувати кількість передплачених видань.

 

Але залишається ще дуже багато питань, до потрібна злагоджена активна робота багатьох видавців, УАМБ та інших учасників цього процесу. Про це – в окремих матеріалах.

 

Олексій Погорелов, генеральний директор УАМБ: 

«Компроміс – це дуже важливе досягнення, бо є практичним кроком, який дозволяє зменшити разовий негативний вплив на обсяги передплати. Маю надію, що співпраця видавців з «Укрпоштою» буде розвиватися так, щоб могли заробляти обидві сторони процесу, а не лише одна з них».

за інф. УАМБ