Херсонські фіскали пропонують не доводити до банкрутства

6 лет назад 0

Фіскальна служба області налаштована на активну роботу з податковими боржниками в інтересах держави  для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

"Сьогодні боржник, завтра банкрут, а втрачає — бюджет" — ось що стало лейтмотивом  ділової зустрічі у форматі «круглого столу» на тему «Проблеми практики при застосуванні законодавства про банкрутство та шляхи їх вирішення» за участі начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Ігоря Клима, начальника Херсонської ОДПІ Сергія Олефіренка, представників Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, арбітражних керуючих, яка відбулася за ініціативи голови Господарського суду Херсонської області Павла Пригузи, у прес-центрі незалежного тижневика газети «Новий день».

Як зазначив очільник фіскального відомства Ігор Клим, сьогодні дуже важливо віднайти той механізм представництва інтересів Херсонської, Новокаховської та Генічеської об’єднаних державних податкових інспекцій у судах, який надасть можливість спеціалістам юридичного управління та управління погашення боргу Головного управління ДФС у Херсонській області здійснювати безпосереднє представництво державних інтересів у суді.

У свою чергу заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Ярослав Тюпляєв детально розповів про типові помилки у роботі арбітражних керуючих, встановлені під час проведення планових та позапланових перевірок з питань банкрутства, а також шляхи їх усунення в подальшій роботі.

Під час проведення професійного та практичного обговорення головуючий заходу — очільник Господарського суду Херсонської області Павло Пригуза засвідчив актуальність озвучених проблемних питання та пообіцяв сприяти їх подальшому всебічному вирішенню.

Всі учасники заходу отримали багато цікавої інформації, обмінялися власними думками та надали ґрунтовні пропозиції щодо можливостей заміни сторін у справі про банкрутство та удосконалення процедури направлення процесуальних судових документів. Та відчули головне: фіскальна служба області налаштована на активну роботу з податковими боржниками в інтересах держави  для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

 Прес-служба Головного управління   ДФС у Херсонській області