Херсонські фіскали знають, як подолати скруту підприємцям та платникам іпотеки

7 лет назад 0

Кризові явища тривають. На які знижки та обмеження діяльності можуть розраховувати підприємці та платники іпотеки? — пояснюють податківці ОДПІ Херсона.

Як отримати податкову знижку по іпотечному кредиту в Херсоні?

Кожен мешканець нашого міста, який є громадянином України має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом за умови документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки:

Оригінали таких документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню громадянином протягом строку, достатнього для проведення контролюючим органом податкової перевірки стосовно нарахування такої податкової знижки.

Платники податку зобов’язані на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, надавати документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.

Граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2016 рік – 29 грудня 2017 року. Декларацію про майновий стан і доходи платники податку подають до податкової інспекції за місцем податкової адреси (реєстрації). Право на отримання податкової знижки у 2017 році щодо витрат, понесених у 2016 році, на наступний рік не переноситься. 

Чи дозволяється тимчасово припинити підприємницьку діяльність?

Порядок проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця визначено Законом України „Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”.

Зазначеним Законом та іншими нормативно-правовими актами не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності.

Однак, підприємці — платники єдиного податку мають право взяти відпустку, а у випадку хвороби – лікарняний, і не сплачувати єдиний податок.

Так, відповідно до ст. 295 Податкового кодексу України, платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують найману працю, звільняються від сплати податку протягом одного календарного місяця на час відпустки, а також на період хвороби, підтвердженої копіює листка непрацездатності, якщо вона триває більше 30 календарних днів.

Прес-служба Херсонської ОДПІ

ГУ ДФС у Херсонській області