Херсонські тендери виявилися «з секретом»

7 лет назад 0

Аудиторська перевірка процедур тендерних закупівель допомогла заозадити Херсонщині понад 41 млн. грн.

Від початку 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби у Херсонській області за результатами аналізу процедур закупівель за державні кошти (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) попередили зайві витрати на загальну суму 41,4 млн грн.

Зокрема, через виявлені порушення законодавства у сфері закупівель відмінено конкурсні торги на суму 39,1 млн грн та розірвано вже укладені договори на суму 2,3 млн грн.

Крім того, за результатами проведеного аналізу документів та встановлених випадків недотримання законодавства двом замовникам надіслано рекомендації щодо усунення порушень на суму 5,08 млн грн.

На контролі – розкриття нових схем розкрадання і відмивання державних бюджетних коштів. Зокрема, щодо цільового використання коштів на заклади освіти, медицину, насамперед для закупівлі обладнання, ліків, ремонт лікарень, на капітальний ремонт, будівництво та реконструкцію інженерних споруд тощо.

Антикорупційним законодавством активізовано протидію злочинам у бюджетній сфері. Допомогти виявити факти перевищення фінансових повноважень, нецільового витрачання коштів чи розтрат може рожен: «Телефон довіри» державних аудиторів у Херсоні – 0552 26 36 28.

Прес-служба Управління Південного офісу

Держаудитслужби в Херсонській області