Херсонських фермерів підтримає новий проект

7 лет назад 0

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», фермери Херсонської області, ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Сільпо-Фуд» підписали угоду про співпрацю.

Про це пише проект Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development, USAID) "Підтримка аграрного і сільського розвитку" на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наш проект допоможе дрібним фермерам Херсонської області об’єднатися, сформувати великі партії продукції і побудувати новий ефективний ланцюжок постачання з полів Херсонщини до великих торговельних мереж. Будуть застосовані сучасні міжнародні стандарти логістики і пакування, а споживачі отримають до своїх столів більш якісний і свіжий кавун", — розповів керівник проекту Патрік Рейдер.

У рамках проекту буде сформована загальна партія кавунів та доставлена річковим транспортом по Дніпру до складів торговельних мереж. Проект використовуватиме новий причал, побудований компанією «Нібулон» у м. Гола Пристань. У разі успішного завершення пілоту, відпрацьований логістичний ланцюг буде застосований до інших видів плодоовочевої продукції, що вирощується у Херсонській області.

За словами директора підприємства "Південний експорт" Олександра Синенко, учасника проекту зі сторони фермерських господарств, новий логістичний ланцюг зменшить витратити на транспортування до 2-3%, а також дозволить зберегти продукцію більш якісною та свіжою.