Херсонський підпримець судився з фіскалами в Одесі й — програв

6 лет назад 0

Одеський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію юристів Головного управління ДФС у Херсонській області.

Аудитори — ревізори фіскального відомства області провели документальну перевірку херсонського товариства. Під час перевірки встановлено порушення порядку оформлення податкових накладних. А саме: постачальник невірно вказав зміст господарської операції та її обсяг. Так, в графі “Найменування товарів (послуг)” навів перелік товарів та їх кількість, а фактично підприємство отримувало від постачальника послуги по виготовленню продукції. Також, ТОВ не скористалось правом надати заяву зі скаргою на свого постачальника. Як результат, підприємство втратило право на податковий кредит на підставі податкових накладних, оформлених з порушенням вимог  ст. 201 Податкового кодексу України.

Такі порушення податкового законодавства коштували підприємству разом із фінансовими санкціями та донарахованим до сплати ПДВ загалом на  2,7 млн. гривень.

Керівництво підприємства з цим не погодилося та звернулося до суду з позовом про скасування податкових повідомлень — рішень. Проте, колегія суддів апеляційної інстанції підтримала та визнала законною та обґрунтованою правову позицію фіскалів області та підтвердила суму нарахованого грошового зобов'язання.

Прес-служба Головного управління

 ДФС у Херсонській області
фото — источника