Херсонському фермерові «дали прикурити» СБУ та податківці

6 лет назад 0

Сільськогосподарський бізнес, що міг скласти конкуренцію сталим підакцизним товарам, та ще й неоформлений, та ще й з використанням найманою праці без відповідних відрахувань змусив силовиків та фінансистів обєднатися для спецоперації.

 

У ході проведення операції «Акциз-2017» та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 («Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів»)  та ч. 1 ст. 388 («Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації»)  Кримінального кодексу України оперативники встановили групу осіб, які на території однієї з ферм Херсонської області вирощували різні види тютюну:

Площа земельної ділянки під посівами тютюну займала понад 40 га. Весь процес виробництва здійснювався без наявності дозвільних документів. Господарські операції в податковій та бухгалтерській звітності не відображалися. До того ж, під час процесу вирощування та переробки тютюну використовувалась праця 14 осіб без оформлення трудових відносин та сплати обов’язкових платежів.

У подальшому ділки переробляли вирощений тютюн і збували таким само підпільним фабрикантам, які виготовляли фальсифіковані сигарети під виглядом відомих торгівельних брендів. Замовникам сировину тютюну доставляли за допомогою кур’єрських служб, — ось які деталі справи повідомили в ГУ ДФС області.

 

Що ж, ці матеріали й обєднали працівників податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонсщини та співробітників Управління СБУ області. Вони й припинили незаконне масове вирощування та переробку тютюну, і розкрили схеми:

За  результатами проведених заходів підпільне виробництво тютюнової сировини ліквідовано. Вилучено та передано на відповідальне зберігання 10,2 тонни тютюнової продукції орієнтовною вартістю майже 1,4 млн. грн.,  промислове обладнання, що забезпечує масове виробництво, призначене для переробки та зберігання сировини, орієнтованою вартість  1,2 млн. грн., чорнові записи та бухгалтерські документи, що підтверджують факт виготовлення та реалізації підакцизних товарів.

На часі, досудове слідство у даному кримінальному провадженні проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби, — повідомляє Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.

Від себе хотілося б привітати з чудовою спецоперацією. Виявляється, права чесних монополістів захищені.
Цікаво, а якби підприємець відповідним чином оформив свою діяльність і найняв у законному порядку робітників, він міг би виробляти альтернативу знаним брендам, які вже давно під виглядом тютюну продають фарбований папір, пропитаний нікотиновими смолами, але, попри безліч викривальних телепрограм та численні висновки лабораторій, залишаються "чесними й шанованими"? І що б у нього залишилося після сплати усих зборів та податків?
Спробуємо дізнатися.