Іноземних дипломатів два дні приймали на Херсонщині

4 года назад 0

Господарі і гості вже домовились про організацію литовсько-українського бізнес-форуму.
Перший литовсько-український бізнес-форум уже в грудні цього року може відбутись на Херсонщині. Про це під час свого перебування в Каховці 21 серпня повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.
— Литва і Україна, і саме Херсонська область мають давнє та глибоке історичне коріння. Про це, зокрема, свідчить розташована тут Вежа Вітовта. Тому ми обговорили з вашим губернатором майбутнє співробітництво в культурній та історичній сферах. Також будемо думати про інвестиції на Херсонщину. І вже обговорили пропозицію провести тут на початку грудня литовсько-український бізнес-форум, на який можна залучити політиків з обох наших країн, — розповів він.

Вальдемарас Сарапінас став одним із учасників дводенного візиту іноземних дипломатів на Херсонщину, організованому Міністерством закордонних справ України спільно з облдержадміністрацією. В нашій області гості встигли побувати на острові Джарилгач, біосферному заповіднику «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна, виноробному господарстві князя Трубецького та компанії «Чумак».

— Я мав двосторонні зустрічі з послами деяких країн. Зокрема, говорили про залучення туристів з країн Балтії, про співробітництво щодо залучення інвестиції з В’єтнамом. Не випадково ми приїхали й до Каховки, щоб показати гостям підприємство «Чумак», яке народилося з іноземних інвестицій і є надзвичайно успішним, — прокоментував голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.
За словами Вальдемараса Сарапінаса, формат подібних візитів є дуже перспективним.

— Завдяки ним дипломати з інших країн можуть не лише теоретично, а й практично пізнати Україну. До призначення послом у вашій країні я працював у Фінляндії. Там щороку влаштовувались подібні візити до тих чи інших регіонів. Тож коли я отримав запрошення побувати в Херсонській області, то з задоволенням його прийняв, — сказав Посол Литви в Україні «Новому дню».
Як підкреслили в пресслужбі ОДА, Херсонщина стала поки що єдиним регіоном України, який відвідали іноземні дипломати з ознайомчим візитом.
Олег БАТУРІН.
Фото автора
Новий день Полина Светлова