Коли ж збудують дамбу на Північно-Кримському каналі?

7 лет назад 0

На колегії ХОДА 16.02.17 в. о. заступника голови облдержадміністрації Євген Рищук повідомив, що роботи з будівництва дамби на Північно-Кримському каналі будуть завершені до 10 березня 2017. Проте запрошень на урочистостості херсонським журналістам ще не надходило.

Її зведення вже обійшлося у 50 мільйонів бюджетних гривень. На 1 куб бетону, який возять на будівництво з Херсону, витрачають понад 2 тис. грн. Проте, спраглі землі вже третій сезон не можуть напитися досхочу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названа новая дата окончания строительства дамбы на Северо-Крымском канале

Як освоювали державні кошти, розповів «Голосу України» директор Одеської дирекції будівництва водогосподарських об'єктів Георгій Бузіян:

"Бюджетні гроші на дамбу щоразу надходили тільки під кінець календарного року, і їх треба було витрачати не лише ефективно, а й швидко. Проте швидко не виходило. Для дамби необхідно чимало бетону, а в сусідніх Чаплинському та Каланчацькому районах Херсонщини взагалі не знайшлося підприємств, які могли ним забезпечити. Домовилися з двома херсонськими виробниками , але постала інша проблема: брак бетоновозів.

Їх шукали всюди — від Києва аж до Івано-Франківська, оскільки у безперервному режимі треба було викласти «тіло» дамби з 2460 кубометрів цього будматеріалу. Очікували, що куб бетону коштуватиме не більш як п'ятсот гривень, а реально ціна перевищувала дві тисячі. Те саме вийшло із металевими балками: жодне підприємство Херсонщини не спромоглося виконати таке замовлення, і їх довелося везти аж з Києва та Дніпра . А це не могло не позначитися на темпах виконання робіт та їх вартості".

Малюнок з газети "Голос України"