Лікарня-порушниця має повернути бюджету Херсонщини 1,2 млн грн

6 лет назад 0

У Голопристанській центральній районній лікарні аудитори вивили порушень на 1,2 млн грн.

Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провело планову ревізію фінансово-господарської діяльності у комунальному підприємстві «Голопристанська центральна районна лікарня». За результатами ревізії виявлено порушень фінансової дисципліни на суму понад 1,2 млн грн.

Фахівці виявили факти завищення вартості виконаних робіт з ремонту будівель та приміщень лікарні, амбулаторій, фельдшерських пунктів, розташованих у населених пунктах Голопристанського району. Внаслідок чого підрядні організації завищили вартість виконаних робіт на суму більш ніж    700 тис. грн.

Найтиповіші порушення, які виявляють ревізори під час контрольних заходів в закладах охорони здоров’я, є недотримання вимог законодавства, що регулює оплату праці. Зокрема, лікарнею зайво нарахована і виплачена працівникам премія, відпускні та індексація заробітної плати на загальну суму 250,2 тис. грн.

До того ж лікарнею допущені порушення з харчування хворих. Так, закуповувались продукти, які не було передбачено переліком дозволених харчових продуктів, що призвело до незаконного витрачання бюджетних коштів на суму 76,3 тис.   грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань на посадових осіб складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення.

До установи направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії поінформовано Голопристанську районну раду, Управління захисту економіки у Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Департамент охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації.

Матеріали ревізії передано до Новокаховської місцевої прокуратури.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області