На Херсонщині фірмою-експортером керував покійник

4 года назад 0

Масштабну фінансову оборудку, ниточки якої вели до Росії, викрили податківці Херсонщини, пише Голос України.
Громадянин РФ, навіть не перетинаючи державного кордону України, примудрився створити у Херсоні, Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Запоріжжі аж 43 сумнівні фірми (з-поміж директорів однієї такої фірми виявився чоловік, котрий… помер ще в 2013 році).
Вони створювали видимість експорту різноманітних товарів вітчизняного виробництва, але при цьому не мали ані працівників, ані складів і транспорту. Справно ці підставні структури продукували тільки фіктивні документи, на підставі яких проводили операції з переведення безготівкових коштів у готівку. За два роки так вони перевели у тінь двісті мільйонів гривень!
Ще й відзвітували до контролюючих органів про витрати з податку на прибуток, претендуючи на податковий кредит. Та не склалося: юристи спільно з ревізорами-інспекторами Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі розплутали весь клубок махінацій, повідомляє прес-служба Головного управління. Правомірність висновків податківців підтвердив і суд. Тепер — черга за стягненням до бюджету держави тих 13,88 мільйона гривень, від сплати яких ухилилися махінатори.