Нагальні питання ведення бізнесу розглянуті з фіскалами області

Нагальні питання ведення бізнесу розглянуті з фіскалами області

7 лет назад 0

Нещодавно Головне управління ДФС у Херсонській області спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області в приміщенні Дніпровської у м. Херсоні ради провели черговий семінар для платників податків.

Головною метою семінару, як зазвичай, було прагнення допомогти підприємцям та бухгалтерам підприємств розібратися в порядку застосування норм діючого податкового законодавства, з урахуванням останніх змін, внесених до Податкового кодексу України.

Олексій Юсов, заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області, детально зупинився на особливостях нарахування та сплати земельного податку в 2017 році. Закцентував увагу присутніх на необхідності легалізації найманих працівників та своєчасної сплати податків, використання в підприємницькій діяльності договорів «аутстафінгу» в правовому полі. Не залишилося без уваги і питання щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Не менш цікавим стало обговорення особливостей діяльності фізичної особи — підприємця та її припинення, порядку сплати та подання податкової звітності з податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ при розрахунках із працівниками.

Учасники заходу дізналися також і про діючі електронні сервіси, які пропонує Державна фіскальна служба України.

Семінар пройшов у форматі жвавого діалогу. Представники бізнесу в черговий раз мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на свої питання. які виникають при здійсненні підприємницької діяльності.