Про отримання статків більше 1 мільйона у ДФС повідомили 16 херсонців

6 лет назад 0

Протягом січня — лютого 2018 року 3591 житель Херсонщини подав декларації про майновий стан і доходи.

На теперішній час найбільше декларацій надійшло від осіб, які торік отримували доходи від реалізації вирощеної сільгосппродукції – 3201 декларація, в яких загалом відображено 13,6 млн. грн. статків, а також від здачі в оренду земельної ділянки, земельної частки (паю), від продажу транспорту й нерухомості – 80 декларації на суму понад 3 млн. гривень.

Про отримання статків більше 1 млн. грн. повідомили 16 громадян. Загальна сума їх доходів сягає 143,7 млн. гривень. Свої понадмільйонні статки 2 декларанта отримали від здійснення операцій з продажу нерухомого або рухомого майна, також 2 – від надання майна в оренду, 2 – від заробітної плати, а решта – від інших видів доходів.

„Метою кампанії декларування доходів громадян є не лише наповнення бюджету. Перш за все вона спрямована на формування європейського підходу декларування статків. Саме тому, 130 херсонцям, які подали декларації про майновий стан і доходи, з бюджету повернуть майже 712 тис. грн. сплаченого податку. Більшість з декларантів скористається правом на податкову знижку за оплату навчання. Наразі вже 515 батьків студентів претендують на повернення податкового кредиту за навчання своїх дітей”, — зазначив начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Прес – служба Головного управління ДФС у Херсонській області