У Херсоні патрульні та фіскали розбиралися з легальністю роботи таксі

6 лет назад 0

Спеціалісти фіскальної служби області продовжують активну роботу щодо припинення незаконної діяльності служб таксі Херсона з використанням автотранспортних засобів із іноземною реєстрацією без державної реєстрації та без отримання дозвільних документів.

Цього разу працівники оперативного управління спільно з фахівцями управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, за сприяння Управління Патрульної поліції в м. Херсоні, встановили, факт провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання — водія однієї з відомих служб таксі обласного центру.

 

За результатами перевірки оперативники склали на водія — порушника  протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (Порушення порядку провадження господарської діяльності).

Окрім того, матеріали щодо встановленого факту направлено до Херсонської митниці ДФС для притягнення винної особи до адміністративної відповідальності за порушення вимог Митного кодексу України.

Довідково. Частиною першою ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, встановлено, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, застосовується штраф від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь виробництва і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Прес-служба Головного управління

 ДФС у Херсонській області