У Новотроїцькому провели акцію проти підвищення тарифів

3 года назад 0

У Новотроїцькому підвищення тарифів, яке затвердив виконком селищної ради, не пройшло спокійно і без уваги громадськості. Ситуація викликала невдоволення в соцмережах і виплеснулася на “майдан”.

Найбільш активна частина місцевої громади, а це здебільш люди старшого віку, організували акцію протесту проти різкого підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення та вивіз побутових відходів.
Про це повідомляє “Новий Візит”.
Сьогодні в центрі смт Новотроїцьке на акцію протесту забралися близько 200 жителів селищної громади. Це перший протестний захід у Новотроїцькому, тому таку кількість присутніх громадян в спекотну погоду організатори назвали успіхом і початком справжнього народовладдя.
Відкрила зібрання місцева активістка Тетяна Баженова.
Вона зачитала вимоги до керівництва Новотроїцької громади, серед яких – скасування нових тарифів, створення ініціативної групи громадян, яка б мала вплив на рішення влади, організація відеотрансляцій сесій і засідань виконкому, звіт перед громадою та платниками податків про доходи посадовців та інше. Виступ Баженової присутні неодноразово зупиняли схвальними вигуками і оплесками.

Після цього слово брали інші громадяни, серед яких і житель селища Чкалове. Вони жорстко критикували владу та говорили про погіршення ситуації у громаді з приходом до влади Петра Збаровського.
Далі люди зажадали присутності голови Новотроїцької СТГ. Для зустрічі з керівником громади присутніх запросили до сесійної зали адмінбудівлі, але люди відмовилися і стали вимагати, щоб Збаровський вийшов до народу. Через кілька хвилин голова громади був вже на площі.
Також уважно слідкувала за подіями на площі заступник голови Генічеської райдержадміністрації Гульнара Бекірова.
Поява Петра Збаровського викликала нову хвилю бурхливих емоцій. Фактично акція протесту через підвищення тарифів перетворилася на народне зібрання, де на керівника Новотроїцької СТГ посипалася різноманітні звинувачення, навіть які виходять за межі його повноважень.

Петру Збаровському докоряли фантастичними зарплатами посадовців при низьких пенсіях, поганою роботою комунальників, тарифним геноцидом, розбитими дорогами, сміттям на вулицях і т.д.
Збаровський намагався пояснити ситуацію та непопулярні, але вимушені кроки влади, та його перекрикували присутні. Серед загального галасу навіть трудно було розібрати вимоги людей. Проте віддаємо належне стійкості і витримці голови громади. Він пояснював, що вже не отримує 50 тисяч грн, бо відмовився від премій, що тарифи потрібно підіймати, щоб зберегти бюджет, а малозабезпеченим надають безкоштовно 1,8 куб. м. води в місяць, що готовий до діалогу з представниками громади, щоб разом вирішувати проблемні питання.
Збаровський вже почав перехоплювати ініціативу у людей, коли в справу втрутився колишній голова Новотроїцької районної ради, а нині депутат селищради від партії “Нам тут жити” Юрій Коцегубов.
Він заявив, що підтримує вимоги людей, закликав скасувати рішення виконкому про підвищення тарифів та винести це питання на розгляд сесії. На думку депутата, тарифи потрібно підіймати, але максимум на 50%, а не в 2-3 рази. Щодо заробітних плат Коцегубов звинуватив Збаровського у брехні і повідомив, що через виплати голові громади відкрите кримінальне провадження. Його виступ супроводжувався бурхливими оплесками.

Пізніше, Юрій Коцегубов повідомив журналісту НВ, що в Новотроїцькій селищній раді сформовано більшість з депутатів ОПЗЖ та “Слуги народу”, які приймають потрібні Петру Збаровському рішення. Інша частина народних обранців через малу кількість не може реально впливати на ситуацію.

Під завершення заходу присутні перейшли до голосування за представників громади, які в складі ініціативної групи матимуть змогу разом з владою вирішувати актуальні питання. Петро Збаровський погодився співпрацювати з ініціативною групою і спільними зусиллями вирішити проблему тарифів. Крім того голова громади подякував присутнім на акції за небайдужість до проблем громади і пообіцяв через кожних 3 місяці звітувати перед громадою.

Докладно в нашому ВІДЕО:
На завершення хочемо зазначити, що журналісти видання “Новий Візит” були враженні чистотою та охайністю в центрі смт Новотроїцьке на фоні Генічеська. Особливо сподобалися зелені підстрижені газони та багато квітів.
скачать dle 12.0 Полина Светлова