За дороги державного значення буде відповідати ХОДА

6 лет назад 0

За дороги державного значення, які проходять через Херсонщину, незабаром відповідатиме обласна державна адміністрація, відповідно і утримуватимуться вони за рахунок регіонального бюджету, передає ПІК.

Як прозвучало 22 грудня  під час  сесії обласної ради, йдеться про 3 тис. 400 км шляхів.

На їх утримання виділятиметься 319 мільйонів гривень на рік за рахунок акцизного паливного збору, решту коштів регіон має віднайти самотужки. Всього ж аби привести дороги до ладу, Херсонщині необхідно понад 3 мільярди гривень.

Ремонтуватимуть магістралі підрядні організації за результатами тендерів. Нагадаймо, раніше балансоутримувачем шляхів державного значення  була Обласна служба автодоріг, яка напряму підпорядковується Державному агентству автомобільних доріг України.

Разом з тим, за словами голови ОДА Андрія Гордєєва, протягом нинішньої зими шляхи Херсонщини за домовленостями ще обслуговуватиме обласна Служба автомобільних доріг.

«Ми на зимовий період зберігаємо старі відносини зі службою автомобільних доріг, бо ж на переправі коней не міняють. Маємо добути зимовий сезон, а прогноз такий, що буде сніжно в нас. І вже зараз плануємо будівництво доріг, ремонт – поточний і ямковий і до моря, де навіть «швидка» не може проїхати. Ці програми ми зараз розробляємо і вже в січні  на депутатських комісіях все це обговоримо, потім затвердимо і будемо працювати», — зазначив Андрій Гордєєв.