Завдяки херсонським аудиторам Новотроїцькому управлінню водного господарства повернули понад 141 тис. грн

Завдяки херсонським аудиторам Новотроїцькому управлінню водного господарства повернули понад 141 тис. грн

7 лет назад 0

Під час ревізії фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили, що у лютому – квітні 2017 року Новотроїцьке управління безпідставно сплатило чималі бюджетні кошти як земельний податок до місцевого бюджету.

Державні аудитори встановили факт взяття Управлінням зобов’язань щодо сплати земельного податку у 2017 році на суму 141,42 тис. грн та суму відповідних витрат за ними, здійснених з порушенням вимог до Бюджетного кодексу України.
Тому до територіального фіскального органу під час контрольного заходу подано уточнюючий розрахунок щодо відшкодування зайво сплаченої суми земельного податку.

Завдяки державним аудиторам під час ревізії 141,42 тис. грн переказано на спеціальний рахунок Управління в повному обсязі.Варто зауважити, що Управління — бюджетна неприбуткова організація, яка підпорядкована Херсонському обласному управлінню водних ресурсів і належить до сфери управління  Держводагентства. Фінансування Управління здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Нагадаємо, що протягом січня — серпня 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили  відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 13,5 млн грн.

За інформацією прес-служби Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА