Облрада Херсону шукає гроші на ремонт доріг. Схоже, що фахівці Госаудітслужби знають де їх шукати

5 лет назад 0

У вівторок, 6 серпня, відбулося засідання постійної комісії Херсонської облради з питань бюджету і фінансів. Депутати були стурбовані пошуком коштів на ремонт автодоріг Каїрської та Міловської балок.

Як повідомляє прес-служба облради, депутатський корпус прийняв рішення про виділення 327 тис. грн. з власного доходу облбюджету в якості співфінансування, щоб мати можливість оголосити тендер, оскільки необхідних для здійснення ремонту доріг 85 млн. грн. в бюджеті немає. На порядку денному стоїть питання про отримання прямої субвенції з держбюджету.

Співчуваємо депутатському корпусу, особливо на тлі інформації про те, що

«фахівці Управління Південного офісу Госаудітслужби в Херсонській області за січень — липень забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 10,1 млн. грн».

Повідомляється правда, що для цього треба було прийняти 26 управлінських рішень і 55 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів, почати 13 досудових розслідувань, вручити «підозру в скоєнні кримінального злочину» 2 посадовим особам і застосувати 9 фінансових санкцій до установ та організацій, які допустили порушення бюджетного законодавства .

Так само повідомляється, що за допущені фінансові порушення 30 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності, 5 — до дисциплінарної, 3-є посадових осіб звільнено із займаної посади і ініційовано 8 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури.

Ось вміють же шукати, якщо хочуть! Щоб закінчити зовсім вже на позитивній ноті, можемо всім суспільством почати мріяти правильно про те, як співпрацюють між собою гілки державної влади, шукаючи кошти для благоустрою життя рядового жителя Херсону, карають хабарників і злодіїв, а всі гроші, до єдиної копієчки, вкладають в розвиток області.

Успіху вам, народні обранці — «слуги народу», хай таки прибуде з вами ваша «ВОЛЯ»!