Банківські шахраї продовжують обманювати жителів Херсонщини

5 лет назад 0

З початку тижня в поліцію Херсонщини звернулись п’ятеро мешканців області, яких ошукали псевдопрацівники банківських установ. Загальна сума завданих громадян збитків становить майже 108000 гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в чергову частину Чаплинського відділення поліції зателефонував 58-річний місцевий житель. Він розповів, що йому на мобільний телефон зателефонувала невідома жінка та представилась працівником банку. Вона повідомила, що банківська картка чоловіка заблокована та для її розблокування необхідно назвати реквізити. Заявник назвав дані картки, після чого йому надійшлоSMS-повідомлення, що з банківського рахунку зняті гроші в сумі понад 33000 гривень.

Наступного дня в Каховський відділ поліції звернулась 40-річна жителька району, яку таким самим чином шахрай позбавив 41000 гривень. В такий же спосіб шахраї ошукали жителів Скадовського та Нововоронцовського районів і Нової Каховки, заволодівши грошима в сумі близько 67000 гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини в черговий раз закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашої банківської картки та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник — запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Після цього ви зрозумієте з ким розмовляєте – з шахраєм чи ні.