«Банківські» шахраї продовжують знімати гроші з рахунків довірливих мешканців Херсонщини

4 года назад 0

Незважаючи на регулярні застереження поліції, мешканці Херсонщини продовжують потрапляти на гачок псевдопрацівників банку. За минулу добу зловмисники зняли з банківських рахунків двох мешканців області майже 50 тисяч гривень. Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину. В обох випадках відкриті кримінальні провадження за фактом «Шахрайство». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так вчора в чергову частину Олешківського відділення поліції звернувся 37-річний мешканець с. Козачі Лагері. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував невідомий чоловік та представився працівником служби безпеки банку. Псевдопрацівник повідомив, що банківська картка чоловіка заблокована та для розблокування необхідно назвати її реквізити. Заявник повідомив дані картки, після чого йому на телефон надійшло SMS-повідомлення про зняття з рахунку 40000 гривень.

Таким же чином цього дня зловмисники зняли 9500 гривень з банківського рахунку 47-річного мешканця Нової Каховки.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини в черговий раз закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашої банківської картки та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник — запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.