Бути чи не бути сміттєпереробному заводу на Херсонщині

7 лет назад 0

Інвестори з Китаю готові побудувати сміттєпереробний завод на Херсонщині. Про це у фейсбуці повідомив голова Херсонської ОДА – Андрій Гордєєв.

За його словами до складу делегації увійшли представники компаній «China Western Power Industrial Co., Ltd» та «Green Bond (HK) Investment Co., Ltd», які прибули у супроводі в.о. заступника голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Андрія Дубаса.

У ході діалогу китайська сторона презентувала проект будівництва сміттєпереробного заводу у місті Олешки. Дане підприємство утилізує відходи без попереднього сортування. Технології, які вони використовують на сьогоднішній день відповідають директиві Європейського Союзу.

«За нами залишається зробити так, щоб міські голови надали можливості будувати такі підприємства, щоб вони долучалися і швидко працювали спільно з депутатськими корпусами. Ми зі своєї сторони зробимо все, щоб інвестиція супроводжувалася швидко та безбар’єрно. Наша задача — зробити все, щоб в цьому, перш за все, була зацікавлена громада», — підсумував голова області.