Четверо херсонців втратили 3650 гривень через шахраїв, які пропонували автомобільні перевезення

6 лет назад 0

Упродовж тижня четверо жителів Херсона стали жертвами шахраїв, які під виглядом водіїв пропонували послуги з автоперевезення у різні міста. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

28-річний херсонець в онлайн-сервісі знайшов телефон водія, який набирав пасажирів для поїздки в Одесу і назад. Заявник зателефонував водію і пояснив, що треба забрати родича-моряка з Одеси і привезти в Херсон. Водій погодився і попросив перевести на картку 1400 гривень для заправки автомобіля. Заявник виконав умови, назвав свою адресу, прочекав 2 години, але за ним ніхто так і не приїхав. Водій вимкнув телефон.

Так само постраждали і 40-річний херсонець з трьома друзями. Чоловіки планували поїхати в Харків для закупівлі товару на ринку. Через онлайн-послугу чоловік зв’язався з водієм і домовився з ним про поїздку в Харків і назад. Водій поставив умову внести передоплату на загальну суму 2250 гривень. Заявник з друзями перерахували гроші на банківський рахунок і поїхали на автовокзал, де їх мав чекати водій. Але в обумовлений час ніхто за ними не приїхав, телефон водія відключений і оголошення було видалене з сайту.

За обома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».