Дільничні поліцейські вилучили пістолет у жителя Каховки, який він придбав через інтернет

4 года назад 0

Учора вранці під час патрулювання в місті Каховка увагу дільничного офіцера поліції привернув чоловік, який на зупинці палив тютюнові вироби та поводився неадекватно. Дільничний зробив зауваження громадянину і запропонував пройти в опорний пункт поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У відношенні безробітного 49-річного чоловіка був складений адміністративний протокол за ст.175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у каховчанина предмет, схожий на пістолет. Правопорушник пояснив, що придбав зброю через інтернет кілька місяців тому для самозахисту.

Зброю вилучено та направлено на дослідження, встановлюється її походження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.