До уваги батьків! У соцмережах ваша дитина може стати жертвою педофіла!

5 лет назад 0

Жителька Херсона побачила у мобільному додатку своєї 10-річної доньки, що невідомий чоловік запитував у дівчинки про фото інтимного характеру. На щастя, мати вчасно побачила переписку і далі цього спілкування дівчинки з чоловіком не дійшло.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Наразі інформація зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень, поліція проводить перевірку, після результатів якої події буде надана правова кваліфікація.

Що потрібно знати усім батькам, щоб захистити та убезпечити дітей від педофілів у мережі інтернет?

1. Про повідомлення інтимного характеру діти самі розповідають вкрай рідко, тому завдання батьків – вчасно виявити спілкування у соцмережі дитини з підозрілими людьми, які просять у неповнолітніх фото інтимного характеру можливо з метою подальшого шантажу або особистих зустрічей.

2. Якщо ваша дитина зареєстрована в соціальній мережі, обов'язково поговоріть з нею про безпечну поведінку в інтернеті. Поясніть, чим небезпечне спілкування в соцмережі з незнайомцями, що не бажано викладати інформацію про свій вік, телефон, паролі, місце проживання та навчання, не додавати в друзі незнайомих людей. Навчіть дітей нікому не передавати особисту інформацію, покажіть їм, як блокувати користувачів в соцмережах.

3. Наведіть дитині приклади, коли спілкування виходить за межі дозволеного: якщо невідомі просять фото інтимного характеру або натякають на особисту зустріч. Поясність, що віртуальний друг може виявитися злочинцем і в інтернеті люди не завжди є тими, за кого себе видають. Під фотографією підлітка може ховатися збоченець.

4. Намагайтеся встановити довірливі відносини з сином чи донькою, щоб вони самі розповідали вам про своїх реальних та віртуальних друзів. Слідкуйте, з ким спілкується дитина, на які групи, додатки або спільноти вона підписується. Про свої проблеми та переживання дитина повинна розповідати вам, а не незнайомим людям.

Шановні громадяни! Якщо ви виявили підозрілу переписку вашої дитини з незнайомцем, який пропонує надіслати інтимні фото або просить особисто зустрітися, негайно звертайтеся у найближчий відділ поліції, телефонуйте за номером «102» або можете написати лист на «скриньку довіри» відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Розкажіть про цю статтю своїм родичами, сусідам та друзям, у яких є діти, щоб вчасно захистити їх від сексуальних домагань з боку користувачів мережі інтернет.