Дорога ложка к обеду: патрульные Херсона поделились доказательствами спустя 4 месяца

6 лет назад 0

Херсонец, пожаловавшийся на действия патрульных, на предоставленном ими видео с места событий выглядит не слишком убедительно.

Не прошло и четырех месяцев посвле того как житель мкрн. Таврический пожаловался на действия патрульных. 

начало здесь:  Правопорядок по-херсонски: припарковался, очнулся, гипс?

Наше издание осветило его точку зрения и попросило у полиции комментарий и, если можно,  свидетельства — что же проихошло на самом деле 11 июня? Однако нам не ответили, сославшись на то, что ведется разбирательство. Что ж, получилось, что поневоле мы осветили мнение лишь одной стороны.

читайте: Чем закончится судебно-полицейский сериал сегодня в Херсоне и закончится ли?

И вот теперь, спустя четыре месяца, когда дело дошло до суда — вдруг оказалось, что патрульная полиция готова поделиться видео? 

(просмотр доступен по щелчку на ФЕЙСБУК)

Да, положа руку на сердце, на видео ставший в позу пострадавший, всеми силами усугубляет конфликт и ведет себя неразумно.
Есть моменты, о которых он нам не сказал и которые отражены на съемкео:
а) полицейские представились, вопреки его утверждению,
б) первым на нецензурный международный диалект перешел он, а не правоохранители,
в) ребята в форме преложили в отделении снять наручники, а вот наш герой Георгий отказался — мол, пусть доктор осмотрит его так.

Единстввенное, что бросает тень сомнения на запоздавшее видеодоказательство — следу монтажа. Что ж, надеемся в суде посмотрят полностью и примут правильное решение.

За кадром остались мотивы, привлекшие внгимание именно к этому водителю — знак как был "в кустах" и спиной к авто, так и остался. Да и сточщие впереди автомобили, не оштрафованные и незамеченные, тоже вызывают вопросы. Но главный вопрос в том: почему такая "дорогая к обеду" ложка не могла найтись так долго?

Прелагаем вам полный комментарий патрульной полиции по данному случаю ниже:

Доброго дня!
У зв’язку з останніми подіями, а саме розглядом міським судом справи про нібито перевищення одним із патрульних своїх службових повноважень, від імені Управління патрульної поліції Херсона та від себе особисто офіційно заявляю: ми не дозволимо показово покарати нашого колегу за зшитою білими нитками справою. 
11-о червня цього року один з екіпажів на вулиці 49-ї Гвардійської дивізії побачив автомобіль BMW, який стояв із порушенням ПДР – в зоні дії знаку 3.34 «Зупинку заборонено». На ЗАКОННУ вимогу поліцейського надати водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу чоловік вирішив вчинити по-своєму – просто переїхав на інше місце. Патрульні знов підійшли до нього з тим же питанням, пояснивши причину. Водій категорично відмовився надати для перевірки зазначені документи. Інспектори попередили його, що в разі подальших протиправних дій його буде затримано та доправлено до відділку поліції для складання відповідних адмінматеріалів. Та й після цього громадянин відмовлявся виконувати вимоги охоронців порядку. Тож поліцейські, діючи в межах своїх службових повноважень, його затримали. Дорогою чоловік погрожував інспекторам своїми зв’язками й обіцяв «розкрутити цю історію». У відділку він відмовився надати руки, щоб патрульні зняли з нього кайданки, однак попрохав викликати йому швидку, що поліцейські відразу й зробили. Після складання адмінматеріалів за ст. 185 (Злісна непокора законній вимозі поліцейського) та ст. 122 (Порушення вимоги дорожніх знаків) КУпАП чоловік покинув приміщення відділку поліції. 
Співробітниками відділу моніторингу Управління патрульної поліції Херсона проводилось службове розслідування за цією подією. Його результат однозначний – своїх повноважень інспектор не перевищив і діяв у рамках чинного законодавства та відповідно до ситуації.
Зараз розпочався судовий процес. Інспектору видвинуто обвинувачення за ч. 2 ст. 365 (Перевищення службових повноважень). Вчора відбулось перше засідання, на якому інспектору обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 
Зазначу, що всією Україною зараз пішла своєрідна хвиля утиску патрульних. Прокуратурою відкриваються кримінальні провадження за виконання ПАТРУЛЬНИМИ СВОЇХ ПРЯМИХ СЛУЖБОВИХ ОБОВ’ЯЗКІВ! 
Пропоную вам переглянути відео з боді-камери патрульного. Подивіться на ситуацію від першої особи.
З повагою, начальник Управління патрульної поліції у м. Херсоні, старший лейтенант поліції Максим Єрмаков.