Дві крадіжки за вечір примудрилися зробити підлітки на Херсонщині

6 лет назад 0

Дві крадіжки за вечір примудрилися зробити підлітки з села Макарівка Каланчацького району Херсонщини. Розчарувавшись з приводу того, що батьки алкоголіки не подбали про новорічні подарунки, школярі 13 та 16 років вирішили влаштувати собі свято самостійно.

За один вечір вони зламали дві господарські будівлі у дворах односельчан, і вигребли звідти весь метал.

В одному сараї злодюжки «приватизували» запчастини від вантажівки, в іншому — обрізки труб, кріплення та інший інвентар. Все це добро юні спільники віднесли до знайомого, що промишляє скупкою брухту. А на виручені гроші влаштували собі міні-банкет: купили продуктів, солодощів, мандаринів, і вперше за довгий час наїлися смаколиків до відвалу.

А на ранок господарі виявили крадіжку, і кинулися телефонувати на 102. До Макарівки прибула слідчо-оперативна група з Каланчацького відділення Національної поліції. Сищики навідалися до скупщика брухту, і відшукали у нього все, що викрали підлітки.

Той розповів, хто саме продав йому «лом», і в подальшому викрити злодюжок труднощів не склало. Ті в скоєнні злочинів зізналися.

Начальник Каланчацького відділення Національної поліції, підполковник Олександр Лось каже, що старший із співучасників двох злочинів буде притягнутий до кримінальної відповідальності за крадіжку. А на молодшого «подільника» матеріали також передадуть до суду, але для вжиття заходів виховного характеру — його вік іншого покарання не передбачає.