Двоє школярів, обкрадали односельців

5 лет назад 0

Упродовж двох останніх місяців у смт Велика Лепетиха сталося 8 крадіжок з гаражів та підсобних приміщень місцевих жителів. Невідомі забирали електроінструменти, автомобільні акумулятори, елементи крапельного зрошення, TV-тюнери та кришку каналізаційного люку. Також обікрали мисливський будиночок, з якого забрали банку з 2600 гривнями пожертв мисливців на ремонт даху. Зловмисники проникали у приміщення різними способами: вибивали віконне скло та зламували замки.

— Ми ретельно проаналізували усі факти крадіжок і встановили, що у тих випадках, де зловмисники проникали у приміщення через вікна, отвори були замалі для дорослої людини. Отже, злочини могли скоїти підлітки. Під час відпрацювання населеного пункту оперативники знайшли вкрадені речі, які місцевим жителям продали двоє 13-річних школярів, — повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка.

Люк підлітки продали за 40 гривень, а електроінструмент за тисячу гривень.

Хлопці зізналися у скоєних крадіжках і в будинку одного з них поліцейські знайшли викрадений TV-тюнер. Поліцейські вилучили частину викрадених речей і повернули їх законним власникам. Підлітки характеризуються посередньо і наразі каються у скоєному. Їх батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».

Відділ комунікації поліції Херсонської області