«Голодний»  грабіж у Скадовську  

3 года назад 0

Рідкісний за своїм нахабством грабіж у Скадовську. Тутешня мешканка вдень пішла до магазину, а вхідні двері за собою не зачинила, і через це не стурбувалася – адже вдома залишилася старенька матір. Та відкриті двері помітив приїжджий, що саме тинявся вулицею Курортною. Він забіг до чужої оселі, й накинувся на жінку, вимагаючи віддати йому харчі та гроші. Опиратися незнайомцю жінка віком «за вісімдесят», котра ледь пересувалася, не могла, але й допомагати не збиралася. Тоді він сам у пошуках заощаджень перекидав усі речі в помешканні, та нічого цінного там не виявив. Тоді взявся за харчі: забрав ковбасу, шоколад, дістав з холодильника варену курку, і став нею жадібно запихатися на очах у спантеличеної господині. 

Аж тут з магазину повернулася її донька, і виявила, що двері до хати зачинені зсередини. Вона запідозрила недобре, й викликала поліцію. Грабіжник це почув, відкрив двері, й вискочив надвір, відштовхнувши доньку пенсіонерки, котра намагалася його зупинити. Та за якісь півгодини поліцейські його затримали у тому-таки Скадовську. Викрадену ковбасу голодний злочинець устиг зжерти, а от шоколад так і залишився у нього. 

Затриманий (він виявився неодноразово судимим за схожі злочини 35-річним мешканцем села Озерного) доводив, що до нападу на будинок він не причетний. Але в ході особистого огляду в «невинного» відшукали квитанцію про сплату за комунальні послуги потерпілої родини, яку той випадково запхав у кишеню, коли нишпорив по кімнатах.

«Затриманий селянин і до того приїжджав у Скадовськ, влаштовуючи пиятики та порушуючи громадський спокій. На нього складали адміністративні протоколи, але такий захід впливу не змусив гостя курорту вгамуватися. Тож незабаром він відповідатиме вже за тяжкий злочин — грабіж із проникненням до чужої нерухомості. Клопотатимемося перед судом про його арешт на весь період слідства», — наголосив заступник начальника Скадовського відділення Національної поліції, капітан Ігор Моргун.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.