Гунчину балку ледь не спалили невідомі

7 лет назад 0

Екологія проти сільгоспробіт — на Херсонщині знову горить торішній бур'ян.

На вихідних пожежні змушені були двічі працювати на Бериславщині над гасінням природних зон:

26 березня о 12:15 на номер Служби порятунку «101» м. Берислав поступила інформація про те, що поблизу села Тягинка горить суха трава у лісосмузі. Вогнеборці 1-ї ДПРЧ негайно виїхали за отриманим повідомленням. По прибуттю приступили до ліквідації пожежі, яку ліквідували о 13:30 на площі 150 кв. м. 

О 13:50 надійшло повідомлення про те, що на околиці міста Берислав горить суха трава у полі. По прибуттю на місце події рятувальники встановили, що займання сталось у Гунчиній балці в лісовому масиві. О 14:20 пожежу було локалізовано, а о 15:45 ліквідовано на площі близько 0, 5 га. 

Наймовірніше, що причина обох займань – необережне поводження з вогнем невстановленими особами, — пише на своїй сторінці у фейсбук полковник служби ЦЗ, керівник облусправління ДСНС області Сергій Чорний.

Утім часто під необережним поводженням в аналогічних випадках мається на увазі необрежене випалювання — стерні, старого очерету, куп торішнього листя та буряну. Чи варто так готувати свої землі до орання й сівби? — селяни мають нарешті дати безпечну відповідь і відмовитися від таких методів.