Херсоні викрили посадовця в отриманні хабаря

5 лет назад 0

Сьогодні в обласному центрі працівники слідчого управління обласного главку поліції спільно з представниками обласного УСБУ задокументували отримання неправомірної вигоди керівником одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області. За зменшення штрафних санкцій за порушення земельного законодавства посадовець отримав майже 43 тисячі гривень хабаря.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, правоохоронцям стало відомо, що посадовець вимагає у приватного підприємця неправомірну винагороду. Підозрюваний обіцяв підприємцю зменшити документально розмір земельної площі, що в свою чергу значно зменшило б штрафні санкції. Свої послуги держслужбовець оцінив у суму 42600 гривень, які посадовець зажадав перерахувати на банківські картки. Сьогодні працівники поліції та СБУ затримали посадовця в робочому кабінеті після надходження неправомірної вигоди на його рахунок.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Проводяться першочергові слідчі дії.

Відділ комунікації поліції в Херсонській області