Херсонщина «складає» зброю — поліції здали 190 одиниць

7 лет назад 0

Протягом жовтня поліція Херсонщини проводить місячник добровільної здачі зброї  боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів . З початку проведення заходів до підрозділів поліції жителі області здали 190 одиниць різних видів зброї.

З початку місяця жителі Херсонщини добровільно здали до поліції 145 гладкоствольних мисливських рушниць, 6 нарізних мисливських рушниць, 4 рушниці армійського зразка. Також громадяни здали 19 газових пістолетів і 16 пристроїв для відстрілювання патронів травматичної дії, дві гранати та один снаряд часів Другої Світової війни, 499 різнокаліберних набоїв.

Як приклад, вчора до Генічеського відділу поліції   46-річний   місцевиймешканець приніс для здачі рушницю ТОЗ-63, яку він знайшов у кущах біля протоки Промоїна. Також, чоловік повідомив, що рушниця йому дуже подобається, і він додатково написав заяву з проханням після проведення перевірки переоформити її на себе. 

Головне управління Національної поліції в Херсонській області інформує, що громадяни, які добровільно здадуть до поліції зброю, боєприпаси або вибухові речовини, від кримінальної відповідальності звільняються. Також в період місячника жителі Херсонської області можуть звертатись до підрозділів поліції за місцем мешкання за допомогою в легалізації незареєстрованої мисливської зброї.

Відділ комунікації поліції Херсонської області