Херсонщина в диму: в області палають плавні й зарості очерету

7 лет назад 0

Від 10 викликів на добу до нескінченності. Чи є межа витривалості херсонських рятувальників?

Весна як завжди знову принесла низку займань на позаміських територіях, у тому числі й — природоохоронних. Днями Херсонці спостерігали пожежу в плавнях на Конці, а два тижні тому заграву давало полумя в плавнях на Вірьовчині. І щоразу, коли хтось експериментує з випалюванням очерету, сміття та буряну, хтось ризикує життям, гасячи цей вогонь. Не вщухають виклики на номер 101 з приводу пожеж і нині. Згідно із добовим зведенням, софрмованим сьогодні на ранок, вчора 11 разів горіли очерет, суха трава і сміття.
 

— 29 березня на відкритих територіях області було зареєстровано 11 пожеж і загорянь. До їх гасіння залучалися пожежно-рятувальні підрозділи Каховського, Олешківського, Скадовського, Білозерського, Корабельного, Голопристанського районів. Площа вигорілих територій склала 0,34 га. — повідомили в ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Днями журналісти "Любимого Херсона" стали свідками спроби підпалити купу сміття поряд із зарстями очерету в мкрн. Шуменський, на березі пересохлої Вірьовчини за парком. дідусь цілком миролюбного вигляду ледь не зчинив капость усьому мікрорайону. Він просто хотів "щоб не валялося отут-о оцей-во", а ми йому завадили. Суперечка наша звелася до діалогу в стилі Чехівського "Зловмисника" і переконати в чомусь було зась — просто добре, що не підпалив.

Що тут скажеш? Доки отак комунальники спатимуть, люди наводитимуть лад так, як вважають за доцільне. І доти дунатимуть виклики на номер 101 через пожежі на стихійних смітниках та на пустирях.

фото ГУ ДСНС області