Херсонська паралімпійка ледь не програла бій незатишному місту

6 лет назад 0

Яна Лебедєва обурена якістю інклюзії: відсутність пандусів та слизька плитка ледь не зіпсували їй день народження. Сьогодні вона їх "отримала у подарунок" до дня народження.

читайте: Херсонская паралимпийка показала класс в Лондоне

Канцтовари на Перекопській у Херсоні виявилися товарами обмеженої доступності. Принаймні людям з інвалідністю й усім, хто має проблеми з руховим апаратом чи просто непридатне взуття, слизьких сходів не здолати. Це особисто перевірила радниця мера з питань інклюзії та зірка паралімпійського спорту, херсонка Яна Лебедєва. Шкода, що небезпечна перевірка збіглася із особистим святом:
 

Подвійний День Народження!
Вижила після падіння в БюроКрат по Перекоській!
Слизька плитка, відсутній пандус та перила. А люди з інвалідність з МСЕК кожного дня йдуть туди робити ксерокопії і витрачають гроші. Я до ксерокопій написала пропозицію в кигу скарг і на виході грязь, волога та приниження.

Що ж, попри всю небезпеку ситуації, перший раунд з ризиком для життя Яна Лебедєва витримала. Мабуть, далася взнаки спортивна підготовка, якої не має більшість містян на візочках. А от чи витримає удар у відповідь популярна мережа канцтоварів і адміністрація даного конкретного магазину? Адже очевидно, що "Бюрократ" виявився ще й трошечки снобом. То скарга полетіла не марно.
Щоправда, так зверхньо поставитися дло містян йому "допомогли" чиновники, які роками не звертають увагу на якість використовуваних при ремонті матеріалів, і які  дбають про доступність — хіба що на папері.

читайте ще: Нове пониження для візків у Херсоні протестували маломобільні жителі — і розкритикували