Херсонські піротехніки знищили артилерійський снаряд

5 лет назад 0

В Білозерському районі під час польових робіт було виявлено артилерійський снаряд. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

30 травня о 10: 00 на номер Служби «101» смт Білозерка від мешканця села Черешеньки надійшло повідомлення про виявлення предмета схожого на вибухонебезпечний між населеними пунктами Черешеньки та смт. Білозерка.

На місце знахідки відразу ж виїхав начальник караулу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні Білозерського району, який є ідентифікатором та ідентифікував предмет як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулих війн. Під час опитування особи, яка виявила вибухонебезпечний предмет, встановлено, що він разом з товаришем збирали на полі тюки сіна, як раптом неподалік побачили предмет схожий на пляшку від пива та вирішили його викинути. Підійшовши поближче, зрозуміли, що предмет схожий на вибухонебезпечний та відразу ж зателефонували до місцевого підрозділу Служби порятунку та повідомили про знахідку.

Цього ж дня було підготовлено та направлено заявку щодо залучення піротехнічної групи Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області. І вже наприкінці дня предмет було вивезено в безпечне місце та знешкоджено піротехніками.