Херсонські поліцейські викрили чоловіка, який здійснював махінації з банківськими рахунками

4 года назад 0

Зловмисник телефонував до громадян та, представляючись працівником банку, дізнавався данні їх банківських карток.

Маючи реквізити, чоловік здійснював розрахункову операцію в магазинах міста через мобільний додаток. Сумма завданих збитків становить більше 155 тисяч гривень.

До вчинення правопорушень зловмисник ретельно готувався. Його схема полягала в тому, що він телефонував громадянам з різних сім-карток та представлявся працівником одного з банків. Чоловік пояснював потерпілим, що їх банківську картку заблоковано і для відновнення йому потрібні реквізити картки. Відтак отримував доступ до банківського рахунку. Також чоловік змінював фінансовий номер телефону на свій, що дозволяло управляти системою інтернет-банкінгу потерпілих. Це дало змогу викрасти наявні на картках кошти, які він використовував для розрахункових операцій через мобільний додаток, купуючи дорогі товари у магазинах одного з торгівельних центрів міста.

Як повідомив начальник поліції області Олександр Прокудін, працівники Дніпровського відділення поліції викрили в такій діяльності 29–річного херсонця, який раніше був судимий за розбій та грабіж. За пів року жертвами зловмисника стали 7 громадян України, які повідомляли поліції у своєму місті щодо вчинення злочину відносно них. Чоловік зізнався у скоєнному, йому повідомлено 7 підозр за фактами ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» та 7 підозр за фактами ч.1 ст. 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку». Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Поліція Херсонщини нагадує! Нікому не повідомляйте PIN-код, CVV-код або інші реквізити картки, а у разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області