Херсонських прикордонників турбують човни та катери

7 лет назад 0

Серед порушників прикордонного режиму — власники плавзасобів.                                                                                                                              

З початку року прикордонники зафіксували 42 факти порушення прикордонного режиму саме мешканцями прикордоння. І більшімть порущників — власники човнів та катерів, любителі орибної ловлі та прогулянок на яхті. Саме вони, не вважаючи свої дії злочинними, не зважають на законодавство і часто потрапляють на око прикордонникам там, де їх це виглядає і небезпечно, і підозріло. Отож, доводиться складати протоколи:

Військовослужбовці Херсонського загону активно проводять заходи по контролю за дотриманням прикордонного режиму. Проте, не зважаючи на постійне  проведення роз’яснювальної роботи серед місцевого населення, не всі громадяни з розумінням відносяться до вимог Постанови Кабінету Міністрів України от 27.07.1998 р. №1147 «Про прикордонний режим», — повідомив помічник начальника прикордонного загону Іван Шевцов, і додав, що в усіх випадках громадян притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 202 КУпАП.

           

Загалом факти перебування громадян у прикордонній смузі без відповідних документів, з плавзасобами і без, були зафіксовані минулого року 422 рази. Що ж, якщо за 3 місяці поточного року мешканці прикордоння встигли порушити законодавство 42 рази, то шанси наздогнати й перегнати минулорічну статистику є.

фото Держприкордонслужби