Як рятували юнака на Херсонщині

7 лет назад 0

6 червня о 16:22 до Служби порятунку «101» поступила інформація від чергового Іванівської підстанції екстреної медичної допомоги про те, що о 15:13 до них надійшов виклик про необхідність надання допомоги підлітку, який мало не втопився у місцевому ставку смт Іванівки. Як з’ясували рятувальники обставини ситуації, купання 13-річного хлопчини могло стати трагедією, якби поруч не з’явилася знаюча людина. 

Група дітей після відвідин пришкільного табору у жаркий день вирішила охолодитися, скупавшись у штучному водоймищі.  В якийсь момент в одного з хлопців – Віктора – на глибині близько двох метрів судомою звело  ногу. Він відразу почав кликати на допомогу. 

На його щастя, поблизу у справах знаходився 34-річний Олександр Тараненко. Чоловік відразу кинувся рятувати дитину. Зі знанням справи він витягнув бідолагу з водойми і надав потерпілому першу медичну допомогу, та зателефонував за номером «103». 

Зараз врятований в задовільному стані знаходиться під наглядом медиків в дитячому відділенні Іванівської центральної районної лікарні.

Фото: прес-центру ГУ ДСНС