Житель Великолепетиського району засуджений на 11 років позбавлення волі

5 лет назад 0

Злочин стався цього року в одному з сіл Великолепетиського району. В поліцію надійшло повідомлення, що горить будинок з мешканцями. На місце прибули усі екстрені служби. На вулиці знаходилися двоє дітей, які не постраждали. На землі лежала їх непритомна мати, у жінки був проломлений череп. Вона померла у реанімаційному відділенні лікарні.

Поруч з будинком знаходився чоловік у стані алкогольного сп’яніння, який стверджував, що виніс усіх з палаючого будинку. Його руки і весь одяг були зі слідами крові. Діти загиблої казали, що це він бив їх маму та спричинив пожежу. Сусіди підтвердили слова дітей і розповіли, що чоловік раніше співмешкав з жінкою і постійно її бив.  

Поліцейські затримали 32-річного чоловіка, який виявився раніше судимим за крадіжки. Він розповів, що після кількох місяців спільного життя співмешканка його покинула і переїхала вже до нового чоловіка. Він же ніяк не міг це прийняти і неодноразово намагався повернути жінку. Тієї ночі він знов прийшов до будинку її нового співмешканця, господаря вдома не було. Жінка впустила чоловіка і він вкотре став її умовляти повернутися до нього. Почувши відмову, він став бити жінку по голові дерев’яною палицею, яку носив з собою нібито для відлякування собак. Також зловмисник вдарив палицею по телевізору, від чого той спав і спалахнув, почалася пожежа. Від шуму прокинулися діти жінки, які, побачивши непритомну маму і оскаженілого чоловіка, вибігли з дому. Після чого раніше судимий виніс жінку на двір. Будинок згорів.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області