Житель Великоолександрівського району засуджений на 5 років ув’язнення за угон мопеду

5 лет назад 0

В поліцію звернувся 21-річний житель смт Велика Олександрівка. Він розповів, що поїхав на мопеді до своєї дівчини. Свій транспортний засіб він залишив на вулиці біля воріт, а коли зібрався їхати додому виявив його відсутність. Поліцейські встановили підозрюваного впродовж кількох годин. За скоєний злочин чоловік 5 років проведе в місцях позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час опитування жителів сусідніх будинків працівники районного відділення поліції дізналися, що вони бачили чоловіка, який котив мопед та велосипед. В ході подальшого відпрацювання на одній із вулиць селища поліцейські знайшли мопед потерпілого, але в розібраному стані. Згодом відсутні запчастини до транспортного засобу оперативники виявили під час перевірки місць проживання раніше судимих мешканців населеного пункту.

Підозрюваним виявився 42-річний громадянин, який до цього відбував покарання за скоєння майнових злочинів. Він пояснив поліцейським, що в той день був на підпитку. Проїжджаючи на велосипеді по вулиці, побачив залишений без нагляду мопед і вирішив його викрасти. Розуміючи, що його буде важко продати, зловмисник від’єднав найбільш важливі деталі та забрав їх додому.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», вина підозрюваного була повністю доведена. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.