Жителі Херсонщини перерахували шахраям 40000 гривень

5 лет назад 0

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулися троє жителів області, які постраждали від дій шахраїв. Заявники перерахували гроші інтернет-продавцям, але замовлений товар жоден з них не отримав. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, у Новокаховський відділ поліції зателефонував 26-річний мешканець міста Таврійськ. Чоловік розповів, що хотів придбати моторолер, оголошення про продаж якого побачив на одному з Інтернет-сайтів. Він перерахував продавцю гроші в сумі майже 27000 гривень, але товар так і не отримав.

Цього ж дня в чергову частину Генічеського відділу поліції звернулася 46-річна жителька району. Жінка розповіла, що разом з чоловіком хотіла придбати через мережу Інтернет двигун на автомобіль. Майже 9000 гривень жінка перерахувала продавцю, після чого останній перестав виходити на зв'язок.

34-річна жителька села Раденськ Олешківського району втратила 4000 гривень, які перерахувала продавцю мінімийки для автомобіля. Коли шахрай отримав гроші, то вимкнув телефон і видалив оголошення з сайту.  

Поліція закликає громадян бути обачними під час замовлення товару через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся у найближче відділення поліції або телефонуйте на «102».