Каховські оперативники затримали підозрюваних у розбійному нападі

4 года назад 0

Зухвалий напад на оселю 81-річної жінки стався приблизно о 23:00 в одному з сіл Каховського району.

В будинок жінки увірвалися троє невідомих з масками на обличчях та стали вимагати віддати гроші. Від шоку жінка не могла говорити, зловмисники її побили та обшукали дім. Забрали 150 гривень і мобільний телефон, зачинили господарку і втекли. Лише вранці пенсіонерка змогла відчинити двері і покликати сусідів на допомогу. Жінку госпіталізували в лікарню, де у неї попередньо діагностували черепно-мозкову травму, струс головного мозку та є підозра на перелом ребер.

Працівники Каховського відділу поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів і за годину встановили підозрюваних – трьох членів однієї родини. Раніше між ними та пенсіонеркою неодноразово виникали конфлікти, жінка підорювала їх у крадіжках речей з двору. На місце викликали кінолога з собакою і пес привів пошукову групу у двір підозрюваних.

Слідчий прийняв рішення провести невідкладний обшук за місцем проживання братів. В будинку поліцейські знайшли та вилучили мобільний телефон жертви, а в печі виявили три маски з панчох та рукавички.

Підозрюваними є двоє братів віком 29 та 23 роки, які втягнули у злочинну діяльність свого 14-річного брата. Старший з них раніше судимий за майнові злочини. Чоловіки знали, що літня жінка отримала пенсію, тому вирішили скоїти напад.

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, нині двоє зловмисників затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області