Каховські поліцейські оперативно розкрили угон мотоцикла та повернули його законному власнику

4 года назад 0

В Каховський відділ поліції звернувся 22-річний мешканець с. Камишанка. Хлопець розповів, що приїхав на своєму мотоциклі «Дніпро» до подружки у с. Подовка. Він припаркував транспортний засіб біля воріт та, із власної необережності, залишив ключі у замку запалювання. А коли хлопець зібрався повертатись додому виявив, що мотоцикл зник. Менше доби знадобилось поліцейським, щоб знайти та повернути мототранспорт власнику. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Оперативники відпрацювали населений пункт та припустили, що до вказаного злочину може бути причетний 23-річний місцевий мешканець, який вже кілька разів попадав у поле зору правоохоронців. Також поліцейські встановили, що молодик на теперішній час наглядає за будинком знайомих із с. Зелений Під. Тож правоохоронці вирішили перевірити вказане домоволодіння.

Юнак дійсно знаходився за вказаною адресою. Під час огляду території оперативники знайшли вказаний транспортний засіб, який був схований під брезентом. Зі слів зловмисника, він взяв мотоцикл, щоб покататися, та збирався через кілька днів повернути його назад до воріт дівчини.

Поліцейські вилучили мотоцикл і повернули законному власнику. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться досудове розслідування.