Карантин на Херсонщині: кількість злочинів зменшилася, кількість сімейних скандалів збільшилася, зросли дзвінки на лінію «102» про карантинні порушення

4 года назад 0

Усі підрозділи поліції Херсонської області продовжують працювати у посиленому режимі, забезпечувати контроль за дотриманням громадянами карантинних заходів та публічний порядок. Нарівні з цим правоохоронці працюють над розкриттям злочинів та правопорушень, реагують на всі заяви та повідомлення, патрулюють вулиці міст та селищ.

Варто зазначити, що за три тижні, поки триває карантин та посилені поліцейські заходи безпеки, на Херсонщині зменшилася кількість грабежів, розбоїв та особливо тяжких злочинів, а також вуличних правопорушень. Проте, збільшилася кількість повідомлень про випадки домашнього насильства: сварки чоловіків з дружинами, конфлікти батьків та дітей. Загалом, кількість реєстрацій про події залишилася на тому самому рівні. Але набагато активніше громадяни стали повідомляти в поліцію про виявлені ними випадки порушення карантинних заходів працівниками закладів торгівлі, а також порушення правил самоізоляції особами, які повернулися з-за кордону. Нагадуємо, що відповідно до статті 44-3 КУпАП порушення правил щодо карантину людей тягне за собою штраф до 170 тисяч гривень.

Поліція вкотре нагадує, що обмежувально-карантинні заходи запроваджені в державі для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Для підтримання правопорядку у містах та селах, поліцейські патрулі проводять на вулицях профілактичні бесіди з громадянами, роз’яснюють їм норми чинного законодавства, пояснюють, як уберегтися від вірусу. Особливу увагу поліцейські приділяють роз’ясненню заходів безпеки літнім людям.

Поліція закликає громадян бути свідомими, зберігати спокій, не панікувати, не ігнорувати встановлені обмеження та залишатися вдома.

Пам’ятайте: ми працюємо заради вас, а ви залишаєтеся вдома заради нас!

Відділ комунікації поліції Херсонської області