Контрабандисти Херсонщини люблять почитати, — несподіваний висновок митників

6 лет назад 0

Любов до історії чи вивезення цінностей? — в цьому зараз розбирається слідство над подорожанином-книголюбом, який забув задекларувати на митниці старовинні історичні видання.

Цього тижня у пункті пропуску КПВВ «Чонгар», працівники Херсонської митниці ДФС спільно з прикордонниками викрили спробу незаконного переміщення двох книг 19 століття до Криму.

З материкової частини України в напрямку ВЕЗ «Крим», під керуванням громадянина України, заїхав транспортний засіб марки «SKODA» модель «OCTAVIA», у салоні знаходився пасажир — мешканець міста Слов’янськ Донецької області. Під час митного контролю у особистих речах пасажира виявлено незадекларовані книги:
1. «ИСТОРІЯ ПЕТРА ВЕЛИКАГО, ТЕКСТЪ А. Г. БРИКНЕРА, ТОМЪ І, ЧАСТИ І, ІІ и ІІІ, ИЗДАНІЕ А. С. СУВОРИНА, С.- ПЕТЕРБУРГЪ, ТИПОГР. А. С. СУВОРИНА» 1882 г.

2. «ИСТОРІЯ ПЕТРА ВЕЛИКАГО, ТЕКСТЪ А. Г. БРИКНЕРА, ИЗДАНІЕ А. С. СУВОРИНА, С.- ПЕТЕРБУРГЪ, ТИПОГРАФІЯ. А. С. СУВОРИНА» 1883 г.

 

За порушення митних правил складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Історичні книги вилучено та передано на експертизу та оцінку. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.    

Довідково:

Стаття 472 Митного кодексу України. Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України. 

         

Прес-служба Головного управління

ДФС у Херсонській області